baner-akademia

W szkole, w domu, w sieci – bezpieczni z Fundacją PZU!

4 grudnia 2017 r. startuje Akademia Bezpieczeństwa Fundacji PZU! Projekt skierowany jest do uczniów szkół podstawowych. Od grudnia 2017 do lipca 2018 odwiedzimy ok. 27 szkół z różnych zakątków Polski, gdzie kompleksowo będziemy edukować dzieci i młodzież w zakresie bezpieczeństwa.

Kształtowanie bezpiecznych zachowań i postaw w sytuacjach zagrożenia, uświadomienie dzieci i młodzieży w zakresie poruszania się w cyberprzestrzeni to główne zagadnienia naszej Akademii, które wzbogacimy atrakcyjnymi formami edukacji, zabaw i przedstawień.

Dowiedz się więcej

W każdej szkole odwiedzonej przez zespół Akademii Bezpieczeństwa, jej uczniowie wezmą udział w zajęciach poświęconych prawidłowemu uczestnictwu w ruchu drogowym, odpowiedniemu reagowaniu w sytuacjach zagrożenia oraz umiejętności niesienia pomocy przedmedycznej. Zajęcia warsztatowe, przygotowane pokazy oraz specjalnie opracowane inscenizacje teatralne z pewnością zaciekawią uczestników każdego ze spotkań na trasie Akademii Bezpieczeństwa Fundacji PZU.

• Miejsce: Czarna Woda
  • Data: 19-12-2017